EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стив Джобс критикува Adobe

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стив Джобс критикува Adobe

mail15:32 | 30.04.2010прегледи 1424 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на Apple Inc. Стив Джобс рязко разкритикува програмата Flash на Adobe Systems, определяйки я като недостатъчно приспособима към мобилните устройства, съобщават световните агенции днес. В открито писмо, озаглавено „Размисли за Flash”, Джобс представя голяма списък с оплаквания, свързани с технологиите, безопасността, „техническите недостатъци” и неикономичността на Flash. По този начин Джобс мотивира решението мобилните продукти на  Apple - iPhone, iPod и iPad – да не използват технологиите на Adobe.
Основният недостатък на програмата Flash според Джобс е понижаването на съвместимостта и качеството на софтуерните продукти, поради необходимостта от трета разкодираща страна между производителя на устройството и конкретен софтуерен продукт.   Вторият основен недостатък, според Джобс, е платеният достъп до приложенията на Adobe. Негативният ефект според изпълнителния директор на Apple идва оттам, че компанията контролира всичко около продуктите си – от функциите  до цените им.
По думите на Джобс съществуват ресурси, които са в други формати и притежават по- големи преимущества в сравнение с Adobe. “Флашът беше създаден в ерата на настолните компютри,” коментира в есе от 1 600 думи Джобс. „В ерата на мобилните технологии става дума за ниско енергийни продукти, отворени уеб стандарти, тъчскрийн интерфейс – все области, където Flash на Adobe се проваля.”
Изпълнителният директор на Adobe Шантану Нарайен коментира пред Wall Street Journal, че технологиите на управляваната от него компания са „димна завеса” за Стив Джобс.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1127